Relatietherapie Den Haag:
effectief en systeemgericht

Onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak is zeer succesvol bij het herstellen van de verbinding en/of het maken van een weloverwogen besluit. 4 tot 8 sessies zijn vaak al voldoende voor een blijvende verbetering van de relatie.

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Wij zijn gevestigd op meerdere locaties

Hebben jullie steeds vaker ruzie? En twijfelen jullie of samen doorgaan nog wel zin heeft? Of missen jullie het plezier dat er vroeger was en heeft dat z’n weerslag op jullie leven?

Met relatietherapie stoppen jullie de niet werkende relatiepatronen. Samen met de therapeut werken jullie aan begrip, verbinding en intimiteit.

Relatietherapie Den Haag: concreet, menselijk en effectief

Iedereen die een relatie heeft loopt wel eens vast. Relatietherapie kan dan helpen om de veerkracht terug te vinden. In de therapie krijgen jullie tips en handvatten om de relatie te verbeteren. Jullie gaan op zoek naar waar de wrijvingen vandaan komen en wat jullie allebei nodig hebben.

In de therapie werken we aan:

1

de communicatie;

2

Opnieuw de verbinding voelbaar maken;

3

meer openheid;

4

situaties waar jullie je zorgen over maken;

5

Het terugvinden van de romantiek binnen de relatie

Wil je eerst weten of het klikt? Maak gratis kennis

Systeemgerichte relatietherapie: wetenschappelijk bewezen

Wij werken vanuit de systeemtherapie waarbij je inzoomt op het systeem: je partner, eventuele kinderen, vrienden, familieleden, collega’s etc. Hoe hebben/hadden zij invloed op hoe jullie in het leven staan? Niets is taboe en alles kan en mag ter sprake komen.

Systeemtherapie is een wetenschappelijk onderbouwde methode; onderzoek toont aan dat systeemtherapie werkt.

Doel van relatietherapie

Het doel van de therapie is dat jullie er allebei sterker uit komen, met of los van elkaar. We willen jullie relatie krachtiger maken.

Relatietherapie Den Haag: hoe werkt het?

Eerst maken we vrijblijvend kennis om te kijken of er een klik is. Na de intake bepalen we of en hoe we verder gaan. Daarna komen we graag snel tot de kern: na de intake zijn 4 tot 8 sessies meestal genoeg voor blijvende verbetering binnen de relatie (een sessie duurt 75 minuten).

Contact

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan via het contactformulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op om jouw behoeften en wensen af te stemmen.

Maak gratis kennis

Na de komst van ons eerste kind, was de dynamiek in onze relatie zodanig veranderd dat wij daar hulp bij nodig hadden. De therapie heeft ons op een fijne wijze inzicht gebracht in de verschillende rollen en processen en gezamenlijk hebben wij onze weg gevonden in het ouderschap alsmede onze relatie. Dankzij Praktijk de Liefde hebben wij het vertrouwen in elkaar terug gevonden en zij wij er als een sterker team uitgekomen.

Onze relatie stond op het verkeerde spoor en we besloten in therapie te gaan bij praktijk De Liefde. Dit heeft ons geholpen de problemen te ontrafelen en onze gevoeligheden onder ogen te zien. Ze opperde eenvoudig uit te voeren nieuwe manieren om met de situatie om te gaan en dat heeft veel effect op ons en onze relatie gehad. We hebben nu meer inzicht in onszelf en meer begrip voor elkaar. Onze relatie is verbeterd en we kunnen weer verder samen.

Wij hebben geleerd hoe wij beter over onze gevoelens kunnen praten, dat we dingen niet moeten opkroppen maar juist moeten uitspreken. Voor elke situatie weet Joey wel een model uit te schrijven op haar whiteboard waardoor mijn vriendin en ik opeens begrepen wat de ander bedoelt. Wij hebben in een aantal sessies een hele hoop geleerd wat ons jaren lang gelukkiger zal maken met elkaar. Aanrader!

Ik heb de gesprekken met Joey als heel prettig ervaren. Ze neemt de tijd om je te leren kennen en de achtergrond te snappen. Ik had het gevoel volledig eerlijk te kunnen zijn over mijn toch wel bijzondere verhaal. Ik vond haar professioneel en tegelijkertijd warm en persoonlijk. Met een duidelijke analyse zette Joey voor mij een aantal dingen op een rijtje, waardoor ik zelf verder kon. Ik beveel haar van harte aan.

Na een lange relatie uit elkaar gaan is niet makkelijk maar na aantal jaar tussenpauze weer bij elkaar komen is nog moeilijker. Bij het verwerken van de scheidings periode en de tussenliggende periode heeft Praktijk de Liefde ons heel goed bijgestaan door te luisteren, analyseren en het geven van handvaten om zo weer een mooie periode samen te beginnen waarbij verleden het verleden is. Joey is zeer ervaren en stelt de juiste vragen en analyses op een rustige en hele fijne manier. Na een paar sessies was het al duidelijk en hebben mijn partner en ik een goede weg gevonden voor de toekomst.

Samen met mijn partner besloten we in gesprek te gaan met Joey. Wat ons betreft was er te weinig intimiteit, sex en teveel een gevoel van gescheiden levens onder 1 dak. Samen met Joey hebben we onze gedragspatronen bestudeerd en van daaruit biedt Joey (samen met ons) concrete stappen om die gewenste gedragsveranderingen te realiseren. Niks lastiger dan dat! Joey is zeer kundig, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in de persoon waarbij ze tegelijk zorgt dat de scherpte in het gesprek niet verloren gaat. Ze zorgt hiermee dat de juiste zaken worden uitgesproken. Wij kunnen Joey dan ook van harte aanbevelen!

Midden in een crisissituatie heeft Joey perspectief geboden om het gesprek aan te gaan. Door de gesprekken ben ik dichter bij mijzelf, maar ook bij mijn partner gekomen. Op een open en neutrale wijze heeft zij ons begeleid. Zonder de therapie was het niet meer goed gekomen.

Kundige therapeut die me een (vaak confronterende) spiegel voorhoud EN daarnaast ook handvatten geeft om te veranderen met resultaat.

Joey heeft ons geholpen om weer in gesprek te komen met elkaar. Ze hield ons daarbij heel goed een spiegel voor en heeft ons laten inzien wat er niet goed zit in onze relatie. De gesprekken met Joey waren erg intens. Ze is een fijne gesprekspartner en heeft een realistische benadering en aanpak.

Voor mij is de afgelopen tijd een groot leertraject geweest, voornamelijk over mezelf. Het balanceren van je eigen mening versus wat verstandig is en hoe iets onder controle blijft kan soms de verkeerde kant op gaan. Het is fijn om met Joey te kunnen sparren over hoe je weer in balans komt. Joey is iemand die je een spiegel voorhoudt in een situatie waarin je teveel kiest voor verstand en controle.

Joey is een bekwame en warme relatietherapeute. Door de gesprekken bij/met haar konden we problemen aan het licht brengen in een begripvolle ruimte wat ons met z'n tweetjes niet lukte. Na de sessies was de lucht geklaard en voelde we ons weer verbonden. Joey legt op n respectvolle maar ook directe manier issues bloot. Om een manier dat er open communicatie mogelijk is en veiligheid. Ik kan haar van harte aanbevelen! Ook bij twijfel of relatietherapie wat is voor jou/jullie: gewoon doen. Bij Joey kan je veel leren.

Midden in een crisissituatie heeft Joey perspectief geboden om het gesprek aan te gaan. Door de gesprekken ben ik dichter bij mijzelf, maar ook bij mijn partner gekomen. Op een open en neutrale wijze heeft zij ons begeleid. Zonder de therapie was het niet meer goed gekomen.

Zo kwamen we toevallig bij Joey terecht. En wat zijn we daar toch blij mee. Zij heeft ons zo goed geholpen. Door haar rustige, vanzelfsprekende en liefdevolle aanpak. We hebben inzicht in ons zelf, in patronen en in de relatie gekregen. We zijn er nog niet maar hebben vertrouwen in het zoeken naar een oplossing dankzij Joey. Ik kan het iedereen aanraden jezelf eens flink onder de loep te nemen.

Joey had een aangename en geruststellende werking op ons. Ze is een open, rustig en optimistisch mens. Inhoudelijk was de intake verrassend doeltreffend. Vanaf de openingsvraag kregen we meteen een verhelderend en objectief beeld van elkaar, vanuit een ander perspectief dan wat we gewend waren. Ze stelde goede en open vragen waardoor de kennismaking vlot verliep en de knelpunten snel en duidelijk op tafel lagen. We eindigden met een krachtig plan van aanpak waardoor we verwachtingen goed op elkaar kunnen afstemmen.

Door de gesprekken met Joey, heb ik geleerd mijn eigen ruimte te ervaren en te pakken in al mijn relaties. Het wordt mij steeds duidelijker dat ik door mijn opvoeding en ervaringen als kind mezelf veel heb aangepast omwille van de ander. Het kost mij nu minder moeite of strijd om mijn ruimte in te nemen en dat voelt heel liefdevol en fijn.

I would highly recommend Joey as a therapist. I have seen Joey both independently and through couple counseling, and she has been incredible helpful. She works in a constructive and problem solving way and I always leave every session feeling fulfilled. Joey is professional and knowledgable. She has a friendly character and she always ensure you feel comfortable and relaxed.

Om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik van de sessies bij Joey moest verwachten, of het niet te zweverig zou zijn en of het mij überhaupt iets zou opleveren. Het tegendeel is bewezen, Joey is eerlijk en komt snel tot de kern. Daarnaast is ze een warm en toegankelijk persoon waarbij je een open en eerlijk verhaal durft te delen. Ik ben begonnen met individuele therapie, wat mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven in wie ik ben, wat mij beweegt en waarom ik dingen doe, zoals ik ze doe. Twijfel je of dit iets voor je is? Dat begrijp ik heel goed maar ik zou je willen adviseren om het een kans te geven en zelf te ervaren wat deze therapie voor je kan betekenen.

Joey liet ons zien waar onze communicatie in de loop van de tijd op het verkeerde spoor was beland. Zij gaf ons handvatten om weer open en zonder te oordelen naar elkaar te luisteren. En zij heeft ons laten zien dat gevoel bij een situatie belangrijk is om te delen met je partner. Niet omdat de ander daar altijd iets mee moet doen, maar zodat de ander begrijpt waarom een reactie soms anders is dan verwacht. Wij hebben baat gehad bij de gesprekken met Joey. Onze relatie is weer leuk. We delen meer met elkaar en voelen ons meer verbonden met de ander.

Ik vond jouw behandeling helder, concreet en dus precies wat ik nodig had om weer wat meer inzichten te krijgen!

We kenden Joey al van de familiegesprekken met onze dochter die zij behandelde voor haar eetstoornis en depressie. Nadat wij vastgelopen waren in ons huwelijk en elkaar totaal niet meer begrepen, kon Joey hier een goede nuance in aanbrengen. Ze kwam iedere sessie weer tot de kern waarmee wij samen weer verder konden. Joey is een integer en betrokken persoon die heel goed naar je luistert. We hebben samen hele grote stappen gemaakt en zijn weer op het punt gekomen dat wij verliefd zijn op elkaar!

Joey staat altijd voor me klaar, ik woon op dit moment in New York, maar als ik met Joey praat heb ik niet het idee dat ik niet ver weg ben. Ze geeft mij inzichten die mij weer verder helpen en mijn onrust doet wegnemen. Ze motiveert, luistert echt naar je en vraagt door, kwaliteiten die ik in Joey bewonder.

In de afgelopen jaren waren wij uit elkaar gegroeid. Dit leidde bijna tot het definitief uit elkaar gaan. Hoewel wij allebei niet veel verwachten van relatietherapie, heeft Joey ons laten zien dat relatietherapie heel waardevol is (voor elk moment in je relatie). Joey heeft ons handvatten gegeven om ons zelf en elkaar te begrijpen. In een paar sessies heeft ze ons op de goede weg geholpen. Ze komt snel tot de kern en laat je inzien waar de uitdagingen zitten. Dit doet zij op een hele fijne manier.

Op zoek naar gezinstherapie kwamen we toevallig bij Joey terecht. Al bij de intake klikte het meteen tussen haar en alle gezinsleden, wat erg belangrijk is voor het hele traject. Ze is open en eerlijk en is een liefdevol persoon. Ze is betrokken en begaan met een ieder van ons, staat open voor 1 op 1 gesprekken als daar behoefte voor was. Wat we fijn vonden is dat Joey altijd meteen ter zake kwam, zodat je geen tijd verliest met praten over koetjes en kalfjes. Een pluspunt is dat wij ook op de avonden bij haar terecht kunnen, omdat de meesten van ons werken. Als gezin zijn wij dichter bij elkaar gekomen.

We hebben naar iedere sessie uitgekeken, nieuwsgierig naar wat er te ontdekken viel over onszelf en ons samen. En dat was verrassend veel. Het is een verhelderend proces geweest waarin Joey ons liefdevol en invoelend heeft begeleid. Hierdoor hebben we inzichten gekregen waar we alleen of samen niet achter waren gekomen. Een waardevolle ervaring die tot een verdieping van onze relatie heeft geleid.