Relatietherapie: wat kun je verwachten?

Verwachtingen relatietherapie

Wanneer jullie nu echt de stap willen zetten om aan de relatie te werken is het fijn als je niet eindeloos hoeft te wachten. Wij hebben plek en je kunt al vlug bij ons terecht. Alleen hoe werkt zoiets en wat gebeurt er na je aanmelding? Hoe starten we het traject en wat kan je verwachten?

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar. In een gesprek van dertig minuten bekijken we of er een klik is. Spannend, zo’n eerste keer, ineens je hebben en houwen op tafel moeten leggen. Juist daarom is die klik zo belangrijk. Jullie moeten je op je gemak voelen bij de therapeut en de ruimte zodat je je gedachten durft te delen.

Relatietherapie: waar willen jullie samen aan werken?

In dat eerste gesprek vertellen jullie wat er speelt. Waar lopen jullie tegen aan en waar liggen de behoeften? Waar willen jullie aan werken? Bevalt het contact, dan volgt een tweede gesprek, een intake. We hebben het samen over verschillende vragen. Bijvoorbeeld, wat gebeurt er in de relatie? Wat heb je nodig voor je vrijheid? Wie ben je en wie ben je geworden?

Op basis hiervan starten we de gesprekken. We nemen de tijd om te mijmeren, soms ook te tekenen. Door een gedachte of proces visueel te maken kan de therapeut aangeven wat ze ziet. Dat gehele proces doorlopen we samen.

Tijdens het traject bekijken we steeds hoe het tussen jullie gaat en wat er nog nodig is. Wat nemen jullie mee uit de sessies? Wij werken per sessie waardoor je eenvoudig een losse afspraak maakt. Je bent dus altijd welkom voor wat onderhoudswerk mocht dat nodig zijn. In je eentje of samen met je partner, hoe jullie proces ook verloopt. Ben je benieuwd hoe relatietherapie voor jullie werkt? Neem dan contact op om een keer kennis te maken.[nectar_global_section id=”19262″]