Skip to main content
FamilieFeestdagenVerbinding

Samen ontspannen de kerst door

By december 22, 2022juli 6th, 2023No Comments

Zie jij op tegen de feestdagen en familiespanningen? En spelen die spanningen door in je relatie? Bereid je op een simpele manier voor.

Kerst voor de deur: een heerlijke sfeer, maar ook hoge verwachtingen. Want naast het vieren ervaren we vaak ook stress rondom deze dagen. Kwesties als ‘bij wie vieren we het, waar en wanneer?’ Maar ook de taakverdeling en broeiende gevoelens kunnen in de weg zitten.

Want soms zijn er spanningen, bijvoorbeeld ten opzichte van de schoonfamilie. Er speelt dan van alles, maar dat willen we niet laten doorklinken als we aan tafel zitten. Hoe kan je dit moment samen handig en prettig aanvliegen?

Vind je bondgenoot

Leeft dit bij (een van) jullie binnen de relatie, dan kan dat vooraf spanning meebrengen. Als je dit van tevoren voelt, praat er dan samen over. Op die manier ontstaat er tussen jullie in ieder geval beweging. En door je zorgen te delen, word je elkaars bondgenoot tijdens deze dagen. Je doet het samen en dat zorgt voor (nieuwe) verbinding tussen jou en je partner.

Het kan dus helpen om vooraf stil te staan bij hoe je de feestdagen ingaat. Bespreek het en temper de verwachtingen. Bekijk ook of je ze reëel kan houden. Dit creëert openheid en begrip. Veel succes en plezier! En uiteraard ontspannen, liefdevolle feestdagen gewenst.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze