‘Onze scheiding belemmert familiecontact’

Hoe werkt dat met familiecontact als je gescheiden bent en kinderen hebt? Het contact als ouders, maar ook met verschillende andere familieleden? Dit kan ingewikkeld zijn, er spelen veel gevoelens mee. In de Libelle van juli gaf Joey Steur advies.

Als het contact met je ex en zijn of haar familie stroef verloopt, is het handig om dit met elkaar te bespreken. Eerlijkheid is belangrijk, hou het open. Kinderen hebben vaak binding met familie die jij als ex-partner misschien niet meer (intensief) spreekt. Laten we stellen dat het gevoel van jouw zoon of dochter voorop staat. In haar advies beschrijft Joey wat voor ouders essentieel is om dan uit te stralen naar het kind.

De therapeuten van Praktijk de Liefde denken bij een scheiding graag mee in wat kinderen nodig hebben, hoe je je kind kan ondersteunen en hoe je met zoon of dochter in gesprek gaat.

Ook bij een scheiding gezinstherapie volgen

Tijdens de gezinstherapie onderzoeken we of we de verbinding kunnen herstellen, ook als jullie besluiten om als partners je eigen weg te gaan. Gezinstherapie helpt dan om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Maar we kijken ook naar de vraag: hoe ga je om met je eigen behoeften in dit proces en die van andere gezinsleden, van je kinderen? Wat zijn de individuele wensen die jullie meebrengen? Met deze vragen onderzoeken we de verschillende verlangens. Hoe brengen we ze bij elkaar, ondanks eventuele afstand tussen jullie als ex-partners?

Wat is er mogelijk voor jouw gezin?

Verloopt het contact in jouw gezin of familie lastig en stroef en wil je dit anders zien, ook als jullie ex-partners zijn? Onze therapeuten ondersteunen jullie hierbij. Stel je vragen of maak hier een afspraak om kennis te maken.

[nectar_global_section id=”19262″]