Skip to main content
CoronaRelatiesThuiswerken

Thuiswerken: hoe blijf je partners en ben je niet alleen collega’s?

By januari 22, 2021februari 22nd, 2022No Comments

Thuiswerken: hoe blijf je partners

Video-bellen aan de keukentafel terwijl je partner in badjas langssluipt. Een praatje over je werk bij het koffieapparaat, nu met je man, vrouw, vriendin. En je ziet elkaar ineens de hele dag door. Van partner naar collega, hoe ga je daarmee om?

Misschien zijn er nu wel de zorgen over gezondheid, voortzetting van werk, kinderen die vaker thuis rondhangen, en zit je ook nog eens met dat thuiswerken. In de welbekende krappe zolderruimtes en washokken. Voor veel mensen nog steeds erg wennen merken we, deze nieuwe routine. Maar ook de onzekerheid: hoe lang gaat dit alles nog duren?

Het helpt wellicht als je weet hoe je met die veranderde routine binnen je relatie omgaat: van kantoor naar keukentafel? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen collega’s bent, maar ook nog partners?

Blijf elkaar als lovers zien

Plan regelmatig momenten samen, helemaal los van het werk. Laptop dicht en samen gaan lunchen, een lekker broodje bereiden en daar ook even de tijd voor nemen. Of samen een film kijken, een blokje om maken of een wandeling in het park of bos. Het ligt misschien voor de hand, maar blijf die ‘kleine’ momenten met elkaar beleven, blijf geïnteresseerd. Maak een gebaar naar je partner toe, maak er een verrassing van. Ook al is het soms makkelijker om gewoon achter je pc te kruipen. En ook al zijn er nu niet die leuke uitjes die je voorheen samen had. De bios of uit eten, een kop koffie in de stad en de weekendjes weg.

Klopt, het vergt allemaal enige creativiteit, maar blijf er toch je best voor doen. Wees tegelijk mild bij irritaties. Trek je even terug in een aparte ruimte en doe de deur achter je dicht. Gun elkaar die bewegingsvrijheid en zoek elkaar daarna weer op. Wees je bewust van deze uitzonderlijke periode, die dus ook meer aandacht en geduld van jou, van jullie, vraagt. Hallo tragiek – heb je ‘m weer.

Kunnen jij en je partner wel wat relatieadviezen gebruiken? Neem dan contact op met onze therapeuten, telefonisch of online.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze