Tijd voor reflectie en groei en wij helpen je daarbij

Alweer weken zijn we steeds met onszelf, met de partner en met het gezin. Tijd voor reflectie. Waar staan we nu en waar is groei nodig?

Grote kans dat er in deze periode allerlei vragen naar boven borrelen. Over hoe je leven is ingericht, over je werk en je relatie. Hoe ga je hiermee om? En hoe vind je de balans weer terug, als jullie meer kibbelen en ruziƫn dan voorheen?

Mildheid helpt

Laten we vooral de mildheid gebruiken. Een onzekere, nare tijd zorgt voor spanning en angst, waardoor meer ruzie maken helemaal niet vreemd is. Bekijk of je tijdens ruzies de context van deze maffe, unieke ‘thuiszitsituatie’ kan meenemen. ‘We katten op elkaar, want het is ook niet gemakkelijk nu.’

Probeer mee te bewegen met de stemmingen in huis. Er is wat afstand en daarna kom je weer bij elkaar. Dan is er misschien opnieuw afstand, maar ook weer de toenadering. Een golfbeweging eigenlijk. Lukt het om erop te vertrouwen dat je elkaar steeds weer terugvindt?

Het mag best lastig zijn. In die kwetsbaarheid kom je elkaar weer tegen. Misschien brengt het zelfs iets nieuws: het samen doormaken van dit proces kan een nieuwe band smeden, nieuwe verbinding opleveren. Dat geeft ook hoop. Probeer te onderzoeken of je het moeilijke kan gebruiken en of je ervan kan leren. Blijven praten – de herhaling – helpt daarbij, telkens weer. Maak het contact en lukt dat niet, dan denken wij natuurlijk graag met je mee.

Online begeleiding op afstand

Wat kan een consult voor je doen? Wanneer neem je het besluit om in therapie te gaan? Stuur ons een mail en we beantwoorden jouw vragen hierover. En ook nu bieden wij begeleiding, op afstand, individueel of als koppel.[nectar_global_section id=”19262″]