Skip to main content
LiefdeRelatieproblemenRelatietherapie

Lezen over de liefde: wat het je kan brengen

By maart 22, 2021juni 29th, 2023No Comments

Lezen over liefdeslevens doe je in de rubriek Lust & Liefde, wekelijks in de Volkskrant. Korte verhalen over de liefde – homo, hetero en trans.

De verhalen zijn pakkend en aangrijpend, herkenbaar misschien. Een ruggensteun voor als het in je eigen relatie even niet loopt. Want een ding is zeker, je bent niet de enige.

Lezen over liefde: tips

Ook in deze rubriek een serie verhalen over corona-ervaringen van stellen. Waar liepen (en lopen) stellen, singles en verliefden tegenaan? Lees het in Lust & Liefde.

Lezen over de liefde kan helpend zijn. Je kunt ervan leren, je kunt je erin herkennen, wellicht wat in zwelgen (en dat mag). Zoals in de nieuwste roman van Ernest van der Kwast. “Smakelijke scènes die altijd ook een beetje pijn doen”, schrijft dagblad Trouw over Ilyas.

In Ilyas beschrijft Ernest de relatiecrisis van hoofdpersonen Peter en Kee. Zowel in Ilyas als in ‘real life’ is er een kantelpunt waarin de gelaagdheid van het probleem naar voren komt. Voor ons heel bekend in de praktijk.

Relatiecrisis: van wedstrijd naar dialoog

Ilyas laat zien hoe moeilijk het kan zijn om een dialoog te hebben zonder op elkaar te snauwen. Hoe ruzies op de pijnlijke plekken drukken. Partners schieten in overlevingsstand en het conflict wordt een soort wedstrijd.

In de praktijk zien we dat ook en tijdens de therapie zoomen we daarop in. Wat gebeurt er nou tijdens het conflict? En wat maakt dat een van de partners zich terugtrekt dan, zoals personage Peter in Ilyas? Wat heb je nodig om het systeem te laten bewegen? Soms is dat maar één beweging van een van de partners.

Lees jij graag over de liefde? Misschien heb je een favoriet liefdesverhaal of gedicht. Zulke teksten kunnen inspiratie en steun geven. Woorden van schrijvers, denkers die eeuwen terug leefden, en die gewoon met dezelfde sores rondliepen. Biedt verrassend veel troost.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze