Skip to main content
Podcast

Podcast: Het lege nest, een nieuw hoofdstuk in jullie relatie! Brieven van Joey #Praktijk de Liefde

By januari 15, 2024No Comments

 

Lieve ouders,

Het moment waarop jullie kinderen uitvliegen en het huis verlaten, markeert een grote mijlpaal in jullie leven als ouders. Deze fase, vaak omschreven als het ‘lege nest’-syndroom,  kan het gevoel van verlies en leegte diepgaand zijn. Deze periode komt met uitdagingen, maar biedt daarnaast ook kansen voor groei, meer verbondenheid en herontdekkingen binnen de relatie. 

Jullie rol als ouders wordt anders ingevuld en de stilte in huis kan als confronterend worden ervaren, jullie zijn zeker niet de enige met dit gevoel. Het is essentieel om elkaar te steunen, goed te communiceren en de ruimte te gunnen voor ieders eigen emoties. Gun ook jezelf de ruimte voor dit rouwproces, om het verlies van deze periode van ouderschap op jouw eigen tempo af te sluiten. 

Probeer daarnaast ook de nieuwe kansen die deze ontwikkeling biedt te zien, dit is een tijd voor herontdekking, verdieping en vernieuwing – zowel van jezelf als van elkaar. Jullie relatie krijgt immers een nieuwe vorm en richting. Het is een tijd om te reflecteren op wat jullie samen hebben bereikt en om te dromen over nieuwe doelen en avonturen. Waar willen jullie samen naartoe? Wat zijn jullie individuele en gezamenlijke verlangens, passies en activiteiten nu jullie meer tijd voor elkaar hebben? 

In deze podcast aflevering bespreken we deze dynamiek en alles wat komt kijken bij het lege nest syndroom uitgebreid. Ons doel is om jullie te helpen deze periode niet alleen te doorstaan, maar er ook sterker uit te komen.

Voor meer informatie en advies, bezoek onze website bij ‘Liefde Thuis’ of neem contact met ons op. Wij zijn er om jullie te ondersteunen in deze nieuwe fase van jullie leven en liefde. Mochten jullie niet goed weten welk programma het beste bij jullie past. Kijk dan bij Liefde Thuis voor meer informatie.

Liefs,

Joey