Skip to main content
CoronaPraktijk de LiefdeRelatiesRelatietherapieTragiek

Jouw relatie in een onzekere periode

By oktober 22, 2020februari 22nd, 2022No Comments

Jouw relatie in een onzekere periode

Tragiek in optima forma: we leven door covid nog steeds in een wankele tijd. Tragiek, die frisse tegenwind die zo stevig waaide dit voorjaar. Hij was daarna wat minder gemeen, maar is nu weer helemaal terug. En wij maar proberen mee te waaien.

Onzekere tijden trekken een wissel op relaties. Door twijfel, het geringe perspectief en het gewoon niet weten. Ineens blijkt dat jij daar heel anders mee omgaat dan je partner. De een kan de spanning maar niet loslaten, de ander gaat onverstoorbaar door. En hoe de komende maanden eruit gaan zien, dat weten we nog niet. Sommige mensen ervaren opnieuw de onzekerheid van wel of geen werk hebben, velen zijn opnieuw tot thuiswerken veroordeeld. Soms in te kleine ruimtes en de partner als collega in plaats van lief.

Het effect van corona op relaties in cijfers

Op de website van de NVRG vind je een mooi overzicht van de effecten van corona op gezinnen en relaties. Want dat effect is duidelijk, er zijn meer spanningen en conflicten binnen gezinnen. Op de landelijke site van EFT-therapeuten lezen we dat 75% van de ondervraagde therapeuten een toename van relatieproblemen en/of huiselijk geweld ziet. Oké, stress en zorgen nemen toe, maar in een andere poll van De Nationale Adviesbalie geeft 19% van ondervraagde partners aan dat ze ondanks toegenomen spanningen willen doorbijten en volhouden in hun relatie. Grappig, je ziet hierin de tragiek, maar ook de hoop en het willen wachten op iets beters.

Hoe ga je om met langdurige tragiek?

Lukt het jullie om mee te bewegen met de situatie? Om te berusten en tegelijkertijd de hoop vast te houden? Misschien kunnen we nu niet anders dan de situatie aanvaarden. Maar ook proberen niet weg te zakken in negatieve gevoelens en radeloosheid. De tragiek mag er zijn, in onze huizen, in de piepkleine werkplekken, maar we houden wel zelf de controle over hoe we er mee omgaan. En hoe we dat doen, is voor iedereen anders. Die verschillen mogen bestaan en als dat eenmaal oké voor je is, dan komt de luchtigheid weer terug.

Voelen jij en je partner de behoefte aan een luisterend oor of advies? Neem dan contact op met onze therapeuten, telefonisch of online.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze