Skip to main content
AfstandCrisisSysteemtherapie

Doorbreek de patronen van vroeger met Love Learning 5

By april 11, 2022juni 29th, 2023No Comments

Love Learning 5 geeft je inzicht in patronen die er vroeger waren. Bij jou thuis, in het gezin van herkomst. Die patronen hoef je niet 1 op 1 mee te nemen. Hoe doe je dat? Therapeut Joey helpt je de cirkel te doorbreken. Want dat kan!

Wanneer er problemen spelen in de relatie kan het helpen om terug te kijken. Waar komt dit vandaan? Kan ik dit herleiden? Zijn het misschien dingen die ik vroeger deed of heb geleerd? Zoals het reageren op conflicten, of het omgaan met tragiek, boosheid en verdriet. Hoe gingen m’n ouders om met de lastige dingen? En hoe met de fijne, mooie dingen?

Ontrafel je systeem

Soms zien we patronen uit het gezin van herkomst terug in de (relatie)situatie nu. Sommige patronen werken dus door. Hoe kan je de cirkel doorbreken?

Het heeft allemaal te maken met het ontrafelen van je systeem. Wie was je vroeger en wie ben je geworden? Als je dat weet kan je de kleine ‘ik’ en volwassen ‘ik’ samenbrengen. En de stap naar je eigen systeem vandaag de dag maken. Het leven met je partner en/of met je gezin.

De dingen zijn misschien diep weggezakt, maar het helpt om er bewust bij stil te staan. Wil je het patroon doorbreken, dan moet je soms ruimte maken voor het lastige, voor het onprettige gevoel. Eén ding staat vast, jullie kunnen samen een nieuw verhaal vormen. En Joey zet je op dat spoor in Love Learning 5 ‘Terug naar jullie blauwdruk: wat neem je mee?’

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze