Wanneer is je relatie op?

Wanneer is je relatie op? Brieven van Joey #Praktijk de Liefde

[image_with_animation animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

De vraag: ‘Wanneer is je relatie op?’ roept vaak intense emoties op, vooral omdat je aan het begin van je relatie nooit had gedacht dat je die vraag ooit zou stellen. Het is een vraag die onzekerheid met zich meebrengt. Juist door jezelf deze vraag te stellen, ga je op onderzoek uit. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, en dat biedt perspectief. Jullie zijn er nu niet aan toe om elkaar los te laten.

Het is begrijpelijk dat jullie je momenteel in een moeilijke situatie bevinden, maar deze situatie is niet zomaar ontstaan. Jullie zijn hierin niet de enigen. In mijn praktijk help ik stellen om te ontdekken waar de verbinding is verzwakt en welke gebeurtenissen of situaties hiertoe hebben bijgedragen. Is er nog open communicatie tussen jullie of lijken gesprekken steeds te escaleren? Het kan voelen alsof jullie vastzitten in een eindeloze cyclus waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Maar vaak merk ik dat de gedachte aan scheiden verstikkend werkt en dat jullie eigenlijk niet willen opgeven.

In een langdurige relatie kunnen er momenten zijn waarop je jouw partner als vanzelfsprekend beschouwt en er minder waardering wordt getoond. De dagelijkse routine kan energie opslokken en er lijkt geen ruimte te zijn voor vernieuwing.

Een relatie is complex en bestaat uit emotionele, mentale en fysieke verbindingen die niet zomaar verbroken kunnen worden. Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat je anders zou willen in de relatie en waar je gelukkig van zou worden. Probeer dit met je partner te bespreken en te luisteren hoe je wederhelft hier over denkt.

Het stellen van de vraag of de relatie op is, is een emotionele confrontatie die diep raakt. Het is essentieel om te onderzoeken wat nog wel goed voelt in de relatie, waar jullie nog steeds verbonden zijn en waar jullie overeenkomsten liggen. Als jullie merken dat het moeilijk is om antwoorden te vinden, onthoud dan dat jullie niet alleen zijn. Relaties vergen inzet en aandacht, en er zijn manieren om antwoorden te vinden, zoals bijvoorbeeld het online programma ‘Geheim van de Liefde‘, dat jullie kan helpen de vonk die in het begin oversloeg opnieuw te doen ontsteken. Dit programma kan vanuit huis worden gevolg en duurt zes maanden. Na drie maanden zijn jullie van harte welkom om jullie ondervindingen en ontwikkelingen te bespreken met een erkende en ervaren therapeut. Dit is ingegrepen in het programma. De stap naar de spreekkamer is vaak een hoge drempel waarover heen gestapt moet worden. Dit online programma maakt die drempel lager en zorgt ervoor dat jullie weer sneller naar elkaar toe kunnen groeien.

Vaak blijkt dat bepaalde zaken pas aan het licht komen in een professionele setting, zoals de spreekkamer. Angst om de ander te kwetsen kan ervoor zorgen dat gevoelens en gedachten worden ingehouden. Maar het is belangrijk om te beseffen dat zonder open communicatie er geen verandering kan plaatsvinden. In mijn spreekkamer bied ik een veilige omgeving waarin onderliggende emoties en gedachten kunnen worden gedeeld en het gesprek kan worden gestuurd.

[nectar_global_section id=”19262″]