Skip to main content
Relaties

Wat is een goede relatie?

By december 4, 2023No Comments

Wat is een goede relatie? Brieven van Joey #Praktijk de Liefde

Lief Koppel,

De vraag ‘’Wat is een goede relatie?’’ is een belangrijk startpunt omdat het antwoord voor iedereen anders kan zijn. We zijn allemaal uniek en hebben verschillende behoeften en verlangens als het om relaties gaat. Het is dan ook cruciaal om deze vraag te stellen en te ontdekken wat voor jullie een goede relatie inhoudt. Wat voelt goed voor jullie? Waar worden jullie persoonlijk gelukkig van? Probeer hier samen over in gesprek te gaan.

In een goede relatie worden verlangens en verwachtingen vervuld. Het is van groot belang om hierover openlijk te communiceren en uit te zoeken of jullie verlangens en verwachtingen met elkaar in overeenstemming zijn. Dit is een voortdurend proces, want mensen veranderen en groeien, evenals hun behoeften binnen een relatie.

De belangrijkste elementen in een relatie zijn:
– Communicatie
– Wederzijds respect
– Vertrouwen
– Empathie
– Samen groeien
– Intimiteit
– Vergevingsgezindheid
– Quality time
– Wederzijdse steun
– Zelfzorg

In onze laatste podcastaflevering van “Praktijk de Liefde” hebben we het over dit intrigerende onderwerp. Zonder te veel weg te geven: wij bieden een frisse kijk die je wellicht nog niet eerder hebt overwogen. We moedigen jou en je partner aan om samen te luisteren en het gesprek met elkaar aan te gaan. Door te reflecteren en in gesprek te gaan, bieden we een nieuw perspectief op wat er mogelijk is in jullie relatie.

Misschien vraag je je af: “Hoe kunnen we onze relatie verder verbeteren?” Het antwoord ligt misschien dichterbij dan je denkt. Wij hebben we meerdere online programma’s ontwikkeld, waarin we dieper ingaan op de tools en inzichten die kunnen zorgen voor groei in je relatie. Denk bijvoorbeeld aan ‘’Geheim van de Liefde’’ of ‘’RelatieBoost’’

Mochten jullie niet goed weten welk programma het beste bij jullie past. Kijk dan bij Liefde Thuis voor meer informatie.

Liefs,

Joey

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze