Skip to main content
KinderenOuderschapRelaties

Partnerschap en ouderschap in balans houden

By september 17, 2019februari 22nd, 2022No Comments

Ouders maar ook partners zijn

Wat kan het lastig zijn om de balans goed te houden. De balans tussen de aandacht voor je kind, het gezin draaiende houden, en een goede partner zijn. Ouders van jonge gezinnen vragen ons steeds vaker te helpen bij het herstellen van deze balans. We hoeven je niet te vertellen dat een kind of kinderen opvoeden intensief is, helemaal in deze snelle, veeleisende tijd. De zorg voor het vruchtbaar grootbrengen van jullie kindje staat centraal en dat is ook goed.

Maar hoe zorg je er ook voor dat je niet alleen een goede papa en mama bent, maar ook nog een fijne partner, voor je vriend of vriendin, man of vrouw? Hoe maak je een goede balans in het ouderschap en partner zijn?

Door de focus op je gezin kan het partnerschap ondergesneeuwd raken. Het zoeken naar een evenwicht hierin is heel normaal bij jong ouderschap. Tegelijk is het belangrijk om alert te blijven als partners. De bron en de basis van jullie ouderschap is immers het partner zijn; jullie liefde en de keuze voor elkaar. En dan toch kan het gevoel soms wegblijven.

Partnerrelatie hervinden

Soms verdwijnt het gevoel naar de achtergrond, zeker als het thuis hectisch is en er lastige dingen spelen. Misschien ben je zelfs geneigd alleen in die ouderrol te schieten. Het kan moeilijk zijn om weer naar dat partnerschap terug te keren, om weer lief te hebben.

Het gevoel hervinden begint bij het opnieuw aandacht voor elkaar krijgen, in jullie partnerrelatie. Daarbij draait het ook om de aandacht voor de relatie tot jezelf. Bedenk maar eens hoe jij je weer echt partner gaat voelen. Wat heb jij, hebben jullie, daarvoor nodig? Wat maakt dat je je weer geliefde voelt?

In de therapie onderzoeken we samen deze onderwerpen. Het doel is om opnieuw verbinding te vinden en contact te maken. Hoe valt de balans te herstellen en wat is er voor nodig? Heb je vragen over dit onderwerp of wil je peilen of relatietherapie iets voor jullie is? Kom eens kennis maken. Want betere partners zijn betekent vaak ook goede en fijne ouders zijn.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze