Skip to main content
ErotiekRelatiesSeksualiteit

Seks en erotiek om tot onze kern te komen

By april 2, 2020februari 22nd, 2022No Comments

Cliché of niet, erotiek is een oneindig begrip en staat eigenlijk los van de seks. Erotiek maak je zelf en is een manier om niet alleen je partner maar vooral jezelf te verleiden tot een diepere intimiteit. Precies zoals jij dat prettig vindt.

De pijl van Eros geeft ons de gelegenheid om ‘playful’ te zijn. Om de verbinding te vergroten als je samen bent of even los van elkaar of wanneer je door een druk hoofd erg op jezelf bent gericht.

De betekenis van seks voor jou

Het erotische begint wel vanuit de seks en hoe we daar naar kijken. Hoe we dat zelf doen maar ook hoe de samenleving naar seks kijkt, de maatschappelijke verwachtingen rondom seks. Zo zijn we vaak gewend om seks als puur fysiek zien, als performance. Maar je kan ook verder kijken. Wat is de betekenis van seks en liefde? Zou je willen dat deze betekenis breder wordt, meer betekenisvol?

Als we hier eenmaal over nadenken, de erotiek ontspint zich immers in je hoofd, zijn er soms stoorzenders die het verlangen in de weg zitten. We hebben geen zin, zitten gevangen in gedachten of gaan uit van vaste patronen. Vaak ontstaan door opvattingen uit de omgeving, onze opvoeding, wereldbeelden en hoe we zelf gebakken zijn, ons karakter.

Nieuwe routines creëren

Juist buiten de vaste patronen en kaders valt meer te ontdekken. Dat voelt misschien kwetsbaar of risicovol want je laat het nieuwe toe. Je verlegt de focus van het fysieke, met een orgasme als einddoel, naar de totale beleving die je samen hebt. Dat zit al in de kleine dingen. Een gebaar of een blik naar elkaar, zonder woorden, zonder praten. Gewoon, de verbinding die alleen jullie hebben.

Het onderzoek naar die erotiek geeft je de mogelijkheid om dichter bij je kern te komen. Jouw verlangen bevat een diepere laag en gaat bijvoorbeeld terug naar vroegere ervaringen, naar bepaalde overtuigingen. De manier waarop je naar seks kijkt en het beoordeelt, waar komt die beelden vandaan? Lukt het om dit te begrijpen, om jezelf te begrijpen?

Meer weten over seks, erotiek en intimiteit?

Het delen van zorgen over intimiteit kan lastig zijn. Daarom nodigen we je uit om volledig anoniem een bericht achter te laten. Wij staan open voor je verhaal of vraag en gaan er graag verder op in.

Ontvang inspirerende brieven van Joey, verhelderende artikelen met inzichten over relaties en waardevolle tips & tricks.

Toegang tot tools, kennis & artikelen

Toegang tot tools, trainingen, kennis & artikelen

Praktijk de Liefde is gespecialiseerd in concrete & effectieve relatietherapie vanuit de systeemtherapie.

Meer weten? Onze werkwijze